donderdag 26 juni 2014

Chocolat chip cookies

Snel nog even wat koekjes maken voor de juf zit er niet meteen in met deze koekjes, maar ze zijn wel geweldig lekker!!! Het deeg maken is simpel en snel, maar ze verdriedubbelen in grootte in de oven waardoor je er maar vijf tegelijk kan bakken en dit recept is goed voor zo'n 35 exemplaren van deze reuze chocoladedruppelkoeken!



Ingrediƫnten:

500 g bloem
1 zakje bakpoeder
1 snuif zout
340 g gesmolten ongezouten boter
400 g bruine suiker
200 g blonde suiker (cassonade of 'kindjessuiker')
vanille-extract
2 eieren
2 eierdooiers
bakvaste chocoladedruppels


Zo ga je te werk:

Stap 1: Zet de oven op 170°.

Stap 2: Zeef de bloem, bakpoeder en het zout en zet aan de kant.

Stap 3: Meng de boter met de suiker en doe er dan geleidelijk de eieren en de eierdooiers bij tot het een mooi geheel wordt. Vergeet de vanille-essence niet! Met een potlikker kan je beetje bij beetje de droge ingrediĆ«nten toevoegen. Als laatste kan je de chocoladedruppels er voorzichtig ondermengen tot je vindt dat het genoeg is.



Stap 4: Laat telkens een hoopje van ongeveer 4 eetlepels vallen op een bakplaat. De deeghoopjes niet platduwen en zorg dat er zo'n 8 cm ruimte is tussen de koekjes.

Stap 5: Bak de koekjes zo'n 17 minuten of tot de randjes mooi bruin zien. Als ze klaar zijn laat ze nog heel even op de bakplaat liggen voor je ze op een rooster laat afkoelen.


Voila! Enjoy!