dinsdag 9 december 2014

Kersttijd: knutseltijd!


Ik weet niet precies wat het is, maar in de donkere maanden heb ik steeds zin om alles gezellig te maken en kan ik de ideetjes die door mijn hoofd spoken moeilijk volgen. Plots vond ik tijdens het opruimen van mijn dochter haar kamer een klein speelhuisje waar ze nooit oog voor had. Aha! Daar kunnen we anders wel iets leuks mee doen! Even de knutselkast ondersteboven halen: hoe maken we de lichtjes? Hebben we strikjes of stickertjes? En natuurlijk de sneeuw niet vergeten! En zo geschiedde: onze kersthuisjes waren een feit! En even tussen haakjes: enkel mijn idee, de kindjes hebben ze helemaal zelf versierd! 


maandag 8 december 2014

De mooiste tijd van het jaar






'The most wonderful time of the year' komt er weldra weer aan! Super toch! We kunnen ons weer helemaal laten gaan in versieren, aankleden en gezellig maken. En liefst zo kitsch mogelijk, want zo heb ik het graag. Vandaag ben ik volgens de regeltjes (altijd wachten tot na de sint) met veel enhousiasme begonnen met de kerstboom: enkele oude dingen, enkele nieuwe dingen en de hulp van mijn twee lieftallige assistenten. Ze keken ernaar en zagen dat het goed was! 










Voila, de boom is helemaal klaar! Nu kunnen we aan de aankleding beginnen. Een leuk ideetje voor op je schouw of je vensterbank, is het maken van enkele winterse kersttafereeltjes in een glazen potje. Zoek samen met je kinderen naar zo klein mogelijke speelgoedpopjes, autootjes, huisjes,... Het enige dat je dan nog nodig hebt is een hoopje watten of nepsneeuw en een kleine dosis creativiteit! Je kinderen (en steevast je bezoekers of nieuwsgierige passanten) zullen het fantastisch vinden! Veel plezier!