donderdag 8 mei 2014

Kaastaartjes met speculoos



Ingrediƫnten:

Bodem:           250 g speculoos
                      100 g gesmolten boter

Kaasvulling:     200 g philadelphia
                      200 g plattekaas
                      100 g fijne suiker
                      1 ei
                      1 eiwit
                       citroensap


Stap 1:

Verkruimel de speculoos in hele kleine stukjes en meng er vervolgens de gesmolten boter onder.



Stap 2:

Verdeel dit mengsel over 12 bakvaste kommetjes zodat de bodem mooi bedekt is. Plaats ze in de oven voor ongeveer 10 minuutjes op 180°.


Stap 3:

Meng alle ingrediƫnten voor de kaasvulling zachtjes onder elkaar tot je een glad mengsel hebt.


Stap 4:

Vul de rest van de kommetjes met het mengsel en plaats ze 30 minuten in de oven op 180° tot ze mooi bruin geworden zijn. Hou je oven dus goed in de gaten want niet elke oven is dezelfde. Tijdens het bakken zullen ze goed naar omhoog komen om bij het af te koelen weer helemaal in te zakken! Dus geen paniek, dat is volkomen normaal!

En voila: smullen maar!







zaterdag 3 mei 2014

Creahoekje



Een leuke activiteit (en tevens ideaal om je feestje mooi te decoreren) voor de creatievelingen! Veel kinderen vinden het leuk om te tekenen, kleuren of schilderen. En het wordt alleen maar leuker als ze dat eens in het groot mogen doen. Wij hadden een tuinfeestje en was ik dus op zoek naar een steviger materiaal dan gewoon papier. Gelukkig vond ik op zolder nog enkele oude witte verduisterende rolgordijntjes: ideaal om mee aan de slag te gaan! 
Ik had er zelf met zwarte stift een kader op getekend om het geheel een gezellige toets te geven. Op het feestje konden de kinderen dan inkleuren, tekenen, stickertjes plakken. Het was een groot succes! Met stoepkrijt ging het zelfs uitstekend omdat je veel sneller kon inkleuren en had je meteen een leuk en kleurrijk resultaat!