donderdag 8 mei 2014

Kaastaartjes met speculoos



Ingrediënten:

Bodem:           250 g speculoos
                      100 g gesmolten boter

Kaasvulling:     200 g philadelphia
                      200 g plattekaas
                      100 g fijne suiker
                      1 ei
                      1 eiwit
                       citroensap


Stap 1:

Verkruimel de speculoos in hele kleine stukjes en meng er vervolgens de gesmolten boter onder.



Stap 2:

Verdeel dit mengsel over 12 bakvaste kommetjes zodat de bodem mooi bedekt is. Plaats ze in de oven voor ongeveer 10 minuutjes op 180°.


Stap 3:

Meng alle ingrediënten voor de kaasvulling zachtjes onder elkaar tot je een glad mengsel hebt.


Stap 4:

Vul de rest van de kommetjes met het mengsel en plaats ze 30 minuten in de oven op 180° tot ze mooi bruin geworden zijn. Hou je oven dus goed in de gaten want niet elke oven is dezelfde. Tijdens het bakken zullen ze goed naar omhoog komen om bij het af te koelen weer helemaal in te zakken! Dus geen paniek, dat is volkomen normaal!

En voila: smullen maar!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten