dinsdag 31 december 2013

Gelukkig nieuwjaar!

Een jaar geleden had ik een leuk idee en ondertussen is dit het voorbije jaar uitgegroeid tot mijn trots! Het creëren van een eigen bedrijfje: De Schatkrat. Ik hoop dat jullie het resultaat net zo leuk vinden als ik! Mijn voornemen voor volgend jaar is nog meer leuke ideeën uitwerken en vooral er heel veel plezier aan te beleven, want daar draait het toch allemaal om! Tot volgend jaar iedereen, wij zijn alvast klaar voor een feestje! 


Hebben jullie ook goede voornemens voor het nieuwe jaar?

vrijdag 27 december 2013

Maak een tekening van je foto

Een originele tekening inkleuren op je volgende themafeest of gewoon een superleuke activiteit op een regenachtige vakantiedag: maak van je leukste foto's een kleurplaat voor je kinderen! Ze zullen het fantastisch vinden om zichzelf als cartoon te zien. Veranderen van haarkleur of zichzelf opleuken met een bril of stoere snor: het kan allemaal! 
Heb je Photoshop op je computer, dan kan je meteen aan de slag met maar een paar eenvoudige klikken. Zelfs zonder enige kennis van Photoshop kan dit niet mislukken!


Hoe ga je te werk?


  • Ga naar Photoshop en open een leuke foto. Neem een eenvoudige afbeelding met niet te veel details of een drukke achtergrond, dan krijg je een mooier resultaat en kan de kleurplaat gemakkelijker ingekleurd worden. 


  • In de bovenste werkbalk klik je op FILTER. In het keuzemenu ga je dan naar SKETCH om vervolgens PHOTOCOPY aan te klikken.

  • In het venster dat te voorschijn komt, zie je al meteen dat de afbeelding zwart-wit geworden is. (Indien dit niet zo is, klik je even op de 2 kleine zwart-wit vierkantjes die linksonder de 2 grote gekleurde vierkanten staan in de linkse menubalk) 

  • Nu kan je nog wat aanpassingen doen om je kleurplaat eenvoudiger te maken. Klik linksonder in het venster op het MIN-tekentje tot je de afbeelding wat beter ziet. Rechts kan je dan wat spelen met de schuivertjes van DETAIL en DARKNESS tot je tevreden bent met het resultaat.


  • Druk op OK en afdrukken maar!


Veel kleurplezier! 




Je kan op het internet ook wel websites vinden waar je dit kan doen, zoals www.fotoaanpassen.nl of www.befunky.com, maar de meeste programma's moet je wel gaan downloaden. 
En geef toe, het klinkt wel stoer als je het zelf gemaakt hebt in photoshop ;)

zaterdag 21 december 2013

Do the pompon!

Een POMPON geeft veel sfeer in je huis, maakt elk feestje net dat ietsje meer magisch, is eens wat anders, kan je vinden in alle kleuren en maten, past bij elke gelegenheid, MAAR wat het allerbelangrijkste is: je kan dat gewoon heel simpel zelf maken en voor een wonderwel klein budget. 

In een paar eenvoudige stappen heb je de perfecte pompon die de juiste sfeer toevoegt aan jouw unieke gelegenheid!




Wat heb je nodig?  
  • Crêpepapier in de kleur(en) van je keuze
  • Lint of etalagedraad (doorzichtig lint)
  • Een schaar

Stap 1: Om een goede volle pompon te bekomen neem je best minimum 8 rechthoekige velletjes crêpepapier van dezelfde grootte en je legt deze gewoon op elkaar. Hoe groter of kleiner je de velletjes neemt, hoe groter of kleiner de pomponnetjes zullen worden. Voor een leuk en speels effect kan je verschillende formaten pompons gaan maken, maar denk hier wel aan voor je al het papier in dezelfde grootte rechthoekjes gaat knippen!




Stap 2: Neem de smalste zijde van de rechthoekige velletjes papier en begin met een strookje om te plooien, draai dan het hoopje velletjes om en plooi opnieuw om. Doe zo verder tot je helemaal op het einde bent.







Stap 3: Maak de strook precies in het midden vast met lint of etalagedraad. Zorg dat je draadje lang genoeg is zodat je de pompon later gemakkelijk kan ophangen.




Stap 4: Met je schaar kan je aan de twee kanten de hoeken wat gaan afronden om een mooiere pompon te 
krijgen.



 Stap 5: Nu kan je laagje per laagje aan beide zijden van het lint losmaken. Doe dit heel voorzichtig want crêpepapier kan heel gemakkelijk scheuren! 







 Stap 6: Zorg dat je pompon een mooie ronde vorm krijgt en hij is helemaal klaar om op te hangen!





Wil je de kinderkamer opleuken, een verjaardagsfeest decoreren of  je volgende tuinfeest omtoveren in een sprookjesachtig decor? Voor alles en iedereen is er de juiste pompon! Veel knutselplezier!

vrijdag 13 december 2013

I'm dreaming of a PINK christmas

Is je kleine prinses net jarig tijdens de feestperiode? Dat kan best vervelend zijn. Je wil graag een leuk kerstfeest organiseren en je wil de jarige een speciale dag bezorgen. Geen probleem, toch! Je kan de twee perfect combineren! Organiseer een super, nooit meer te vergeten, roze prinsessenkerstfeest! Hang je boom vol met roze versiering: slingers, kerstballen, strikjes,... Dompel hem helemaal onder in heuse prinsessenstijl!
















Vergeet zeker de originele boomtopper niet! Je kan een prinsessenpop gebruiken of een mooie kroon. Bevestig de pop door een roze lint rond haar buik te knopen en ze zo aan de top van de boom te hangen.




Versier de tafel met roze accessoires, servietten of zelfs roze servies! Om de tafel helemaal af te werken en de échte prinsessensfeer toe te voegen, hang je enkele roze pompoms boven je eettafel. Succes gegarandeerd! En vergeet zeker de aangepaste kledij niet!                                                                                                                                                                 Voila, klaar voor de leukste tijd van het jaar!                                                                                                                                                PRETTIGE FEESTEN!
Kleine tip: uiteraard kan je je fantasie de vrije loop laten en met eender welk thema aan de slag gaan: hier alvast enkele foto's ter inspiratie!







donderdag 12 december 2013

De start van de Schatkrat

Als jonge mama van twee (bijna altijd) schatten van kinderen kan ik ook er niet onder uit: ze zijn jarig, willen een feestje, veel vriendjes, een taart, cakejes, alles er op en er aan! Daar zit je dan met de handen in het haar: wat gaan we dit jaar weer eens doen? En toen...ik had het, ik wist het, ik had het gevonden: ik ging een themakist huren voor ons Liv: alles zit er in wat je nodig hebt voor een fantastisch prinsessenfeest. Dat kon niet misgaan! Meteen ging ik het internet op om zo'n bedrijfje in mijn buurt te vinden waar ik zo een kist kon gaan ophalen. Wat eerst een uitstekend idee leek, bleek een helse zoektocht die eindigde in het toegeven dat het toch wat overdreven zou zijn om drie uur heen en weer te rijden om zo'n kist tot bij ons thuis te krijgen. Er zat niks anders op, het was voor mij beslist op dat moment! Als niemand het hier doet, zal ik er maar mee beginnen, hé. En toen was het beklonken: dezelfde dag nog begon ik aan de voorbereidingen die ik nu met volle trots De Schatkrat mag noemen! Welkom op mijn blog!