zaterdag 21 december 2013

Do the pompon!

Een POMPON geeft veel sfeer in je huis, maakt elk feestje net dat ietsje meer magisch, is eens wat anders, kan je vinden in alle kleuren en maten, past bij elke gelegenheid, MAAR wat het allerbelangrijkste is: je kan dat gewoon heel simpel zelf maken en voor een wonderwel klein budget. 

In een paar eenvoudige stappen heb je de perfecte pompon die de juiste sfeer toevoegt aan jouw unieke gelegenheid!




Wat heb je nodig?  
  • Crêpepapier in de kleur(en) van je keuze
  • Lint of etalagedraad (doorzichtig lint)
  • Een schaar

Stap 1: Om een goede volle pompon te bekomen neem je best minimum 8 rechthoekige velletjes crêpepapier van dezelfde grootte en je legt deze gewoon op elkaar. Hoe groter of kleiner je de velletjes neemt, hoe groter of kleiner de pomponnetjes zullen worden. Voor een leuk en speels effect kan je verschillende formaten pompons gaan maken, maar denk hier wel aan voor je al het papier in dezelfde grootte rechthoekjes gaat knippen!




Stap 2: Neem de smalste zijde van de rechthoekige velletjes papier en begin met een strookje om te plooien, draai dan het hoopje velletjes om en plooi opnieuw om. Doe zo verder tot je helemaal op het einde bent.







Stap 3: Maak de strook precies in het midden vast met lint of etalagedraad. Zorg dat je draadje lang genoeg is zodat je de pompon later gemakkelijk kan ophangen.




Stap 4: Met je schaar kan je aan de twee kanten de hoeken wat gaan afronden om een mooiere pompon te 
krijgen.



 Stap 5: Nu kan je laagje per laagje aan beide zijden van het lint losmaken. Doe dit heel voorzichtig want crêpepapier kan heel gemakkelijk scheuren! 







 Stap 6: Zorg dat je pompon een mooie ronde vorm krijgt en hij is helemaal klaar om op te hangen!





Wil je de kinderkamer opleuken, een verjaardagsfeest decoreren of  je volgende tuinfeest omtoveren in een sprookjesachtig decor? Voor alles en iedereen is er de juiste pompon! Veel knutselplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten