vrijdag 27 december 2013

Maak een tekening van je foto

Een originele tekening inkleuren op je volgende themafeest of gewoon een superleuke activiteit op een regenachtige vakantiedag: maak van je leukste foto's een kleurplaat voor je kinderen! Ze zullen het fantastisch vinden om zichzelf als cartoon te zien. Veranderen van haarkleur of zichzelf opleuken met een bril of stoere snor: het kan allemaal! 
Heb je Photoshop op je computer, dan kan je meteen aan de slag met maar een paar eenvoudige klikken. Zelfs zonder enige kennis van Photoshop kan dit niet mislukken!


Hoe ga je te werk?


  • Ga naar Photoshop en open een leuke foto. Neem een eenvoudige afbeelding met niet te veel details of een drukke achtergrond, dan krijg je een mooier resultaat en kan de kleurplaat gemakkelijker ingekleurd worden. 


  • In de bovenste werkbalk klik je op FILTER. In het keuzemenu ga je dan naar SKETCH om vervolgens PHOTOCOPY aan te klikken.

  • In het venster dat te voorschijn komt, zie je al meteen dat de afbeelding zwart-wit geworden is. (Indien dit niet zo is, klik je even op de 2 kleine zwart-wit vierkantjes die linksonder de 2 grote gekleurde vierkanten staan in de linkse menubalk) 

  • Nu kan je nog wat aanpassingen doen om je kleurplaat eenvoudiger te maken. Klik linksonder in het venster op het MIN-tekentje tot je de afbeelding wat beter ziet. Rechts kan je dan wat spelen met de schuivertjes van DETAIL en DARKNESS tot je tevreden bent met het resultaat.


  • Druk op OK en afdrukken maar!


Veel kleurplezier! 




Je kan op het internet ook wel websites vinden waar je dit kan doen, zoals www.fotoaanpassen.nl of www.befunky.com, maar de meeste programma's moet je wel gaan downloaden. 
En geef toe, het klinkt wel stoer als je het zelf gemaakt hebt in photoshop ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten